Alle bungalows en vakantiehuizen bij BungalowsVinden

Bungalow in Zweden - Goedkope Bungalows tot Luxe Villa's

Er zijn bungalows en vakantiehuizen in .
Bekijk het overzicht bungalows in .

Omschrijving

Op deze pagina is relevante informatie over Zweden te vinden. Op deze pagina staat algemene informatie, bezienswaardigheden en belangrijke informatie om uw vakantie naar Zweden tot een succes te maken.


Volledige omschrijving

Geografie

Zweden is opgsplist in drie landdelen (provincies). Deze drie land delen hebben hun eigen landschappen (gemeentes).

Bezienswaardigheden

Zweden heeft enkele bezienswaardigheden die tijdens een bezoek aan Zweden niet ongemist kunnen blijven. De bezienswaardigheden zijn verspreidt over geheel Zweden.

Hoga Kusta, ontstaan door de terug trekking van de ijstijd zo'n 10.000 jaar geleden, het landschap is golvend

Viking nederzettingen, vanaf 783 werden de eerste vikingen gesignaleerd, de vroegere bewoners van de Scandinavische gebieden zijn vooral bekend om de gewelddadige strooptochten.

Slot Drottningholm, 14e eeuws monumentaal erfgoed, gebouwd in 1580 als plezierslot voor de koning.

Natuur

Zweden staat er om bekend dat het een schitterende natuur heeft en is bekend om de vele wilde dieren zoals Elanden, Beren, Wolven en Lynxen. Zweden heeft enkele zeer grote nationale parken, 28 nationaal parken intotaal. Het 1984m2 tellende Padjelanta National Park is het grootste Nationale Park van zweden. Het doel van de nationale parken in Zweden is het behouden van de prachtige natuur, de venen, wilde dieren en de unieke landschappen. Zweden kent enkele zeer mooie natuurverschijnselen waaronder het noorderlicht en middernachtzon.

Eten

Waarschijnlijk het bekendste typische eten uit Zweden zijn de zweedse gehaktballetjes ook wel KottBullar genoemd. Naast de gehaktballen zijn de Zweden erg gek op kreeft zo wordt er in Augustus het Krafstkiva feest gevierd (feest van de rivierkreeften). Echter is een goed cultuur onderscheidt tussen de Scandinavische landen moeilijk te maken. Het kreeft feest en het midzomerfeest zijn echte Zweedse festiviteiten. Overige bekende gerechten zijn de Pyttipanna, Smorgasbord, Artsoppa med pannkakor en Surstrommingen

Belangrijke data

  • Eind April - Walpurgisnacht
  • Begin Juni Nationale feestdagL Svensa Flaggans Dag
  • Midden juni - Midzomerfeest
  • Augustus - Kraftskiva
  • Eind Augustus - Surstromingenfeest
  • Midden December - Luciafeest
  • Eind December - Kerstfeest

Valuta

In Zweden wordt er momenteel niet met de Euro betaald maar met de Zweedse Kroon.

Telefoonnummers

Algemeen alarmnummer: 112.